Geschiedenis van de European Shiatsu Academy

 

Denis Binks bracht in 1975 na zijn opleiding bij Tokujiro Namikoshi-sensei in Japan, Shiatsu naar Europa. In overleg met zijn leermeester richtte hij in 1976 de Nippon-Nederlandse Shiatsu School op. Deze naam geeft de verbinding aan met Japan (Nippon). Toch heeft de Nederlandse Shiatsu School zich op eigen wijze ontwikkeld.

 

Het holistische denken, intrinsiek in de oosterse cultuur, was in de zeventiger jaren van de vorige eeuw in het westen onbekend. Er heerste een absolute scheiding tussen lichaam en geest. Een moeilijke taak om een oosters behandelsysteem gericht op een totale benadering van de mens over te dragen.
De aanvankelijke scepsis voor de eeuwenoude oosterse kennis van gezondheid veranderde langzaamaan in het westen en de Nippon-Nederlandse Shiatsu School groeide onder de bezielende leiding van Denis Binks tot een Europees Shiatsu instituut.

 


Tokujiro Namikoshi en Denis Binks


De European Shiatsu Academy, als onderdeel van de Nederlandse school, richtte Denis Binks op om aan de groeiende vraag van buitenlandse groepen naar Shiatsu-seminars te kunnen voldoen.

 

Tot zijn plotselinge overlijden in 1997 heeft Denis Binks gewerkt aan de overdracht en ontwikkeling van Shiatsu. Na een bezinningsperiode heropende een enthousiast team Nederlandse en Italiaanse docenten de school in 1999 onder de naam: European Shiatsu Academy.

 

De Academy heeft het doel om iedereen die geïnteresseerd is verantwoord op te leiden in Medisch-Shiatsu®, gebaseerd op de wetenschappelijk onderbouwde Namikoshi Shiatsu-behandelmethode.

 

Opleiding

Opleiding tot Medisch-Shiatsu Therapeut